Μυρίζει μπαρούτι στα Προπύλαια, συνύπαρξη ΜΑΤ με αντιεξουσιαστές

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στα Προπύλαια, με σύνθημα «No pasaran».

Μυρίζει μπαρούτι στα Προπύλαια, συνύπαρξη ΜΑΤ με αντιεξουσιαστές

O αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στα Εξάρχεια.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 στα Προπύλαια, με σύνθημα «No pasaran». Μία σειρά από αναρχικές ομάδες καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση με κείμενά τους στο Διαδίκτυο. «Ολοι/Ολες στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις» αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Αναρχική Ομοσπονδία». «Μπροστά στην κρατική καταστολή, στη διάλυση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων και των κεκτημένων μας, μπροστά στην υποτίμηση των ζωών μας, να ορθώσουμε συλλογικά αναχώματα, να προτάξουμε τους αγώνες μας, να στήσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης» καλούν αντίστοιχα με κείμενό τους, τα μέλη της κατάληψης «Επαυλη Κουβέλου».

Τα στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι –σε αυτή τη φάση– το «μαύρο μπλοκ» να κάνει μέσω της μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση μια επίδειξη ισχύος και να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης του αναρχικού χώρου. H παρουσία των ΜΑΤ θα είναι ιδιαίτερα έντονη και σε περίπτωση επεισοδίων η εντολή που έχει δοθεί είναι να αντιδράσουν άμεσα.