Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά - Απομακρύνθηκαν τουρίστες

Υπό μερικό έλεγχο αυτή την ώρα, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά - Απομακρύνθηκαν τουρίστες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί στην Κεφαλονιά (φωτό από kefaloniapress.gr). Συγκεκριμένα καίει αγροτοδασική έκταση πάνω από το χωριό Λουρδάτα, σε περιοχή γεμάτη τουριστικά καταλύματα και βίλες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και γι' αυτό από αέρος επιχειρούν μόνο ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος Canadair. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού εξαιτίας του αέρα.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Πιο αναλυτικά, τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα από ΟΤΑ και την Περιφέρεια.

«Η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος. «Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε.