Ανακοίνωση της αστυνομίας για το διαβατήριο Μαρινάκη

Η ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί επίσημα τι έχει συμβεί με το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη και για πόσο καιρό το πήρε πίσω.

Ανακοίνωση της αστυνομίας για το διαβατήριο Μαρινάκη

Μεγάλος ντόρος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το ταξίδι του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Κράσνονταρ προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League. Ο λόγος είχε να κάνει με το θέμα του διαβατηρίου και πως το πήρε πίσω ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί με το συγκεκριμένο θέμα. Όπως αναφέρει επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο έχει επιστραφεί για δύο μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας…

«Ο αρχικά προταθείς για τον επιχειρηματία όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, δεν επικυρώθηκε με το υπ’ αριθμ. 201/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και κατά συνέπεια σε βάρος του δεν συντρέχει ο όρος απαγορεύσεως εξόδου. Παραταύτα η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν του είχε επιστρέψει το αφαιρεθέν διαβατήριο κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 25/2004, με βάση το οποίο δεν εκδίδεται νέο διαβατήριο ή δεν επιστρέφεται αφαιρεθέν, σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί. Χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ. επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση α) νοσηλείας στην αλλοδαπή και β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού.

Στα τέλη Αυγούστου ο εν λόγω επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση – επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.

Ως εκ τούτου επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε την δυνατότητα εφόσον δεν συντρέχει περιοριστικός όρος σε βάρος του, να ταξιδεύει κανονικά με χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στις χώρες Schengen, όπως και έκανε για την άσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία αυτή ισχύει και εφαρμόζεται για όλους τους Έλληνες πολίτες».