Βιντεοκλίπ για το AIDS «ντύνει» τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι (vid)

Ο Φρέντι Μέρκιουρι έχασε τη ζωή του προσβεβλημένος από AIDS πριν από 18 χρόνια και το project Mercury Phoenix Trust που υποστηρίζει τον αγώνα κατά του HIV και του AIDS έφτιαξε ένα video προς τιμήν του. Δείτε το.

Βιντεοκλίπ για το AIDS «ντύνει» τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι (vid)

Το 1991, ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρώτη φωνή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, πέθανε σε ηλικία 45 χρόνων, εξαιτίας περιπλοκών στην υγεία του που οφείλονταν στο AIDS.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946. Χθες Πέμπτη, η ημέρα που θα γιόρταζε ο Φρέντι τα 73α γενέθλιά του, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο κινούμενων σχεδίων, στο οποίο δύο λευκοκύτταρα ερωτεύονται το ένα το άλλο, με μουσική υπόκρουση την επιτυχία του 1985 "Love Me Like There's No Tomorrow".

Το τραγούδι ανήκει στην οριστική συλλογή σόλο τραγουδιών του Φρέντι Μέρκιουρι "Never Boring", η οποία θα κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο στις 11 Οκτωβρίου.

Στο βιντεοκλίπ ιστορία των δύο λευκοκυττάρων, το ένα από τα οποία έχει προσβληθεί από τον ιό, αναδεικνύει τη δύναμη του έρωτα που υπερνικά τον φόβο και την άγνοια.

Το βιντεοκλίπ έχει στόχο να γίνει συνείδηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ο συνεχιζόμενος, παγκοσμίως, αγώνας κατά του AIDS.

«Θέλαμε να πούμε μια ιστορία που ήταν σχετική με τη ζωή του Φρέντι, αλλά όχι με εμφανή τρόπο με αυτόν» εξήγησαν, σε ανακοίνωσή τους, οι σκηνοθέτες Εστέμπαν Μπράβο και Μπεθ Ντέιβιντ. «Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ πάλεψε εδώ και χρόνια για το δικαίωμα στη σωστή έρευνα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και λόγω αυτού του αγώνα σώθηκαν εκατομμύρια ζωές» πρόσθεσαν.

Επιπλέον, το βιντεοκλίπ είναι και φόρος τιμής στη δουλειά που κάνει το Mercury Phoenix Trust, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον θάνατο του Φρέντι και υποστηρίζει πρότζεκτ παγκοσμίως, στον αγώνα κατά του HIV και του AIDS.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ