Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Χρυσοχοΐδη: «Mην τολμήσετε και μπείτε στο ΒΟΞ»

Ανάρτηση - προειδοποίηση από στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Χρυσοχοΐδη: «Mην τολμήσετε και μπείτε στο ΒΟΞ»

Με αντίποινα απειλεί ο Ρουβίκωνας σε περίπτωση που η Αστυνομία εισβάλει στην κατάληψη του ΒΟΞ στα Εξάρχεια.

«Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά. Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο Βοξ.

Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο Βοξ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι», γράφει μέλος της αναρχικής συλλογικότητας σε ανάρτησή του στο Facebook και ενώ πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες οι καταδρομικές επιθέσεις ομοϊδεατών του εναντίον αστυνομικών.

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην ενίσχυση των ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς – που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές.

Την ίδια στιγμή, ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, προβλέπει ότι κάθε ομάδα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ θα έχει τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών δηλαδή 20 με 22.

Αυτό σημαίνει ότι θα διπλασιαστούν οι δυνάμεις αφού σήμερα κάθε ομάδα αποτελείται από περίπου 11 άτομα λόγω της έλλειψης προσωπικού. Σε κάθε διμοιρια ΜΑΤ θα υπάρχουν και αστυνομικοί με ελαφρύ οπλισμό , που θα μπορούν να κυνηγούν, αυτούς που τους πετούν βόμβες μολότοφ.