Αντέδρασε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην απόφαση για μείωση των προνομιακών εκπτώσεων των εργαζομένων της!

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κάνει λόγο για «επικίνδυνη κίνηση εντυπωσιασμού και λαϊκισμού» και για στοχοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Αντέδρασε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην απόφαση για μείωση των προνομιακών εκπτώσεων των εργαζομένων της!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στα τιμολόγια της εταιρείας.

ΔΕΗ: Μείωση της έκπτωσης συνέπειας και αύξηση της χρέωσης!

«Η απόφαση να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κάνει λόγο για «επικίνδυνη κίνηση εντυπωσιασμού και λαϊκισμού», καθώς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Επιπλέον, η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει «ασυνεπή» τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, «για όσα δημοσίως δεσμεύτηκε («διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί» ) πριν από έναν μήνα μετά την συνάντησή του με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ υπενθυμίζει στον κ. Χατζηδάκη ότι «οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν υποστεί μειώσεις που αθροιστικά ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ (από το 2010 έως σήμερα), σε ποσοστό δηλαδή που φθάνει στο 55%» και προσθέτει πως η έκπτωση των εργαζόμενων στα τιμολόγια της επιχείρησης αποτελεί διάταξη ΕΣΣΕ του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα».

«Όσο για τα δήθεν ''προνόμια'' των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, το μεγαλύτερο προνόμιο των εργαζομένων είναι τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.