Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται δύο χωριά!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται δύο χωριά!

Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 4 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος, στο δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας. Μάλιστα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά άμεσα.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και 2 πετζετέλ. Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηρακίου Κεραμωτής Καβάλας.