Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Νέες εστίες σε Ηλεία και Ζάκυνθο! (vid)

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα...

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Νέες εστίες σε Ηλεία και Ζάκυνθο! (vid)

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην Ελαφόνησο, ενώ νωρίτερα το πρωί της Κυριακής ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ έχει εκκενωθεί για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο, καθώς και η περιοχή Παναγιά.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια και αν βοηθήσει ο καιρός, εκφράζεται αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από τη νύχτα υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση και είχαν ενταθεί οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να φροντίσει να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί, για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

Αυτό δεν χρειάστηκε, αλλά το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων έγινε αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Παναγιά και το κάμπινγκ στο Σίμο, όπου όμως δεν έφτασε η φωτιά, αλλά λόγω του καπνού ήταν δύσκολη η παραμονή των παραθεριστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 23 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δυο αεροσκάφη, δύο πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο πετάει πάνω από το μέτωπο για τον συντονισμό από αέρος.

Αναλυτικά, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες, μία αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και 7 ομάδες πεζοπόρου με 54 πυροσβέστες. Επίσης, συνδράμουν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και δύο μηχανήματα έργου του στρατού, τέσσερα οχήματα Ο.Τ.Α. και μία υδροφόρα. Στο νησί μετέβη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά και σε αγροτική έκταση στη Βάρδα Ηλείας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Βάρδας, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα στο σημείο βρέθηκαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ερπυστριοφόρο.

Πυρκαγιά και στο Μουζάκι Ζακύνθου!

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από την φωτιά δεν κινδυνεύει κάποιο σπίτι του χωριού.