Όπου φύγει φύγει: Η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

To αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι το Πειραιά, καθώς συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου.

Όπου φύγει φύγει: Η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις κάνουν χιλιάδες Αθηναίοι από το πρωί της Παρασκευής (9/8). Στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πανδαιμόνιο με αποτέλεσμα αρκετοί ταξιδιώτες να έχουν χάσει το πλοίο τους λόγω του κυκλοφοριακού χάους που συνάντησαν, και της αμεριμνησίας τους να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) για σήμερα είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων. 16 αναχωρήσεις είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε σύμφωνα με ανακοίνωση, να διενεργηθούν έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων ενώ στη συνέχει επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη ζητώντας του να ενισχύσει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στο οδικό δίκτυο πλησίον των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εκδρομέων προς τα πλοία.

Στις εθνικές οδούς και το Ελευθέριος Βενιζέλος

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται και στις εθνικές οδούς. Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου παρατηρούνται ουρές στα διόδια από εκδρομείς που άφησαν πίσω τους την πρωτεύουσα. Για αυτό το λόγο η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή έξοδο των αδειούχων, φροντίζοντας να υπάρχουν κλιμάκια της τροχαίας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.Από την άλλη στο Ελευθέριος Βενιζέλος οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών διεξάγονται μέχρι αυτή την ώρα ομαλά, χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα.