Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ για τον Δεκαπενταύγουστο

Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ, η οποία απαντά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ για τον Δεκαπενταύγουστο

Κονταροχτυπήματα μεταξύ της ΕΙΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ, με θέμα την αργία της 15ης Αυγούστου, παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες, με τις δύο ενώσεις να προχωρούν αμφότερες σε ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Η εορτή της Παναγίας την Πέμπτη, 15 Αυγούστου είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Ως εκ τούτου, εν όψει της αργίας οι συνάδελφοι των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, των ιστοσελίδων, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των εφημερίδων θα εργαστούν ως εξής: ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Οι συντάκτες που θα εργαστούν την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, θα αμειφθούν όπως προβλέπεται για τις αργίες, σύμφωνα με τις ΣΣΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσοι συνάδελφοι θα εργαστούν την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, θα αμειφθούν όπως προβλέπεται για τις αργίες, σύμφωνα με τις ΣΣΕ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Οι συντάκτες που εργάζονται στον Ημερήσιο Τύπο κατά τις 14, 15, 16 και 17 Αυγούστου 2019 θα απασχοληθούν και οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν ως εξής: · Την Τετάρτη 14/8/2019, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. · Την Πέμπτη 15/8/2019, θα κυκλοφορήσουν μόνο οι πρωινές εφημερίδες.

Την Παρασκευή 16/8/2019, θα κυκλοφορήσουν μόνο οι απογευματινές εφημερίδες. · Το Σάββατο 17/8/2019, θα κυκλοφορήσουν κανονικά ΟΛΕΣ οι εφημερίδες, πρωινές και απογευματινές. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ α) Την Τετάρτη 14/8/2019, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι αθλητικές εφημερίδες. β) Την Πέμπτη 15/8/2019, δεν θα κυκλοφορήσει καμία αθλητική εφημερίδα. γ) Την Παρασκευή 16/8/2019, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι αθλητικές εφημερίδες. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Οι υπάλληλοι των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών δεν θα εργαστούν ανήμερα της Παναγίας, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019. ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ»

Και η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ:

«Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει την απογοήτευση της με αφορμή την πρόθεση της ΕΣΗΕΑ για μη κυκλοφορία των αθλητικών εφημερίδων την 15η Αυγούστου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε μονομερώς να μείνουν οι εφημερίδες εκτός περιπτέρου σε μια περίοδο όπου η αθλητική δραστηριότητα είναι στο ζενίθ της.

Παράλληλα, επιτρέπει κανονικά τη λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών μέσων, ανεξαιρέτως, επιφέροντας κατ’ αποτέλεσμα άλλο ένα πλήγμα στο χειμαζόμενο κλάδο των εφημερίδων και εν προκειμένω των αθλητικών. Πάγια θέση της ΕΙΗΕΑ είναι ότι όσο λείπουν οι εφημερίδες από το περίπτερο τόσο εντονότερα είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ, για το καλό του κλάδου, να ακολουθήσει την περυσινή διαδικασία».