Αγγλία: Γυναίκα καθάριζε ενυδρείο και παραλίγο να πεθάνει εκείνη και ολόκληρη η οικογένειά της

Η οικογένεια μιας Αγγλίδας σώθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο. Τι μέσα στο ενυδρείο προκάλεσε αυτό τον τρόμο;

Αγγλία: Γυναίκα καθάριζε ενυδρείο και παραλίγο να πεθάνει εκείνη και ολόκληρη η οικογένειά της

Η οικογένεια της Κέιτ Στίβενσον, αποτελείται από εκείνη, το σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά (ηλικίες 1-11 χρονών).

Όλοι μαζί είχαν πάει διακοπές και όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους, στο Νιούπορτ της Αγγλίας, είδαν ότι το ψάρι που είχαν ως κατοικίδιο είχε πεθάνει. Έτσι, η γυναίκα αποφάσισε να καθαρίσει το ενυδρείο τους και ζήτησε τη βοήθεια του άνδρα της.

Λίγο μετά αφού ξεκίνησαν τον καθαρισμό, άρχισε να τρέμει, να έχει παραισθήσεις, να βήχει και να έχει κρυάδες. Όπως δήλωσε η γυναίκα «Νόμιζα πως θα πεθάνω». Ίδια συμπτώματα εμφανίστηκαν λίγα λεπτά μετά στον σύζυγό της. Μέσα στον πανικό τους, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και τα 5 μέλη της οικογένειας, μεταφέρθηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο, όπου τους έβαλαν σε δωμάτιο απομόνωσης για 48 ώρες. Παράλληλα, το σπίτι τους σφραγίστηκε και οι αρχές προχώρησαν σε ειδική απολύμανση.

Τι μπορεί όμως να οδήγησε την οικογένεια στο χειρότερό τους εφιάλτη;

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ζευγάρι καθώς καθάριζε το ενυδρείο, έτριψε τα κοράλλια που είχε μέσα. Τα ζωντανά κοράλλια, όταν αγχώνονται εκκρίνουν μια χημική ουσία που ονομάζεται παλιτοξίνη. Η χημική ουσία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και άμα εκτεθεί ο άνθρωπος στο έλεος της, μπορεί να τον οδηγήσει στο θάνατο. Η οικογένεια λοιπόν σώθηκε από θαύμα.

Η άτυχη γυναίκα με κάθε δίκιο, τα έβαλε με το κατάστημα από το οποίο προμηθεύτηκε τα κοράλλια, στο οποία όπως υποστηρίζει η ίδια, δεν την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς. «Τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει ... κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα κοράλλια και εμείς το μάθαμε με τον χειρότερο τρόπο» αναφέρει. «Παραλίγο να πεθάνουμε όλοι. Δεν θέλω να περάσει κανείς αυτό που ζήσαμε εμείς».