Η υπεράσπιση για τον πνιγμό των δυο Γαλλίδων σε πισίνα της Ρόδου(vids)

«Το ξενοδοχείο ήταν πλήρως εφοδιασμένο με άδειες, υπήρχε ναυαγοσώστης στη συγκεκριμένη πίσίνα και τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας», σημείωσε ο Ε. Δημητριάδης, δικηγόρος των προσαχθέντων από το ξενοδοχείο της Ρόδου, στην πισίνα του οποίου βρήκαν τον θάνατο τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία.

Η υπεράσπιση για τον πνιγμό των δυο Γαλλίδων σε πισίνα της Ρόδου(vids)

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, βάσει του νόμου, οι κανόνες ασφαλείας είναι «η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη.

Όπως είπε ο ίδιος, oι δυο Γαλλίδες (16 και 19 ετών) μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

«Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε μπει και αυτή και κάποια στιγμή γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα», είπε σχετικά για να συμπληρώσει ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο.

«Υπήρχε κόσμος στις ξαπλώστρες εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως είπε ο Ε. Δημητριάδης, το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators, ενώ λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν υπήρχαν κάμερες για να καταγράψουν το συμβάν.

Σύμφωνα την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί μας για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, η μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3:30 μ.μ., ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα πουτ επικαλείται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, τα δύο κορίτσια γευμάτισαν και πάλι από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6:10 έφτασαν στην πισίνα, όμως επειδή δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα μικρού βάθους, μετέβησαν στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6:00 το απόγευμα.

Εντωμεταξύ ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για τον θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού από πνιγμό, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε η 8χρονη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr