Θα γίνει νέος μεγάλος σεισμός; Οι σεισμολόγοι διαφωνούν

Διίστανται οι απόψεις των σεισμολόγων για το αν θα γίνει μεγαλύτερος μετασεισμός από τον σημερινό (28/7) των 4,2 Ρίχτερ.

Θα γίνει νέος μεγάλος σεισμός; Οι σεισμολόγοι διαφωνούν

Ο σεισμός που έγινε σήμερα (28/7 στις 19.09 και ταρακούνησε την Αττική είχε το ίδιο επίκεντρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου που ήταν 5,1 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι συμφωνούν ότι ήταν μετασεισμός αλλά μέχρι εκεί... Στα υπόλοιπα διαφωνούν...

Σεισμός στην Αθήνα - Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης υποστήριξε ότι τέτοια γεγονότα θα συμβαίνουν ακόμη και μήνες μετά τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ενδέχεται κάποιοι μετασεισμοί να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είπε στην ΕΡΤ: «Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής»,

Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης έκανε γνωστό ότι «το συνηθέστερο μέγιστο μέγεθος των μετασεισμών είναι μία μονάδα κάτω κατά μέσο όρο... Όσο περνάει ο καιρός αραιώνουν οι μετασεισμοί, αλλά δεν ακολουθούν πάντα φθίνουσα πορεία».

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε...