Σαρκοφάγο σκουλήκι εισβάλει στην Ισπανία και απειλεί να καταστρέψει το οικοσύστημα της Ευρώπης

Επιστημονική ονομασία του σκουληκιού είναι «Obama Nungara» και όχι δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πλανητάρχη.

Σαρκοφάγο σκουλήκι εισβάλει στην Ισπανία και απειλεί να καταστρέψει το οικοσύστημα της Ευρώπης

Ένα σαρκοφάγο σκουλήκι στην Ισπανία σπείρει τον τρόμο των οικολόγων και απειλεί να καταστρέψει το οικοσύστημα της χώρας και έπειτα, κατά συνέπεια, ολόκληρης της Ευρώπης.

Το σκουλήκι «Obama» ή «Obama Nungara» όπως είναι επιστημονικά διαδεδομένο, εκτιμάται ότι έχει "μεταναστεύσει" κατά λάθος στην Ισπανία, μέσω εξωτικών φυτών που έχουν εισαχθεί από την Βραζιλία.

Το σκουλήκι αυτό, μπορεί να φτάσει τα 7 εκατοστά σε μήκος, έχει σε όλο του το κορμί μικρά μάτια και βρέθηκε σε ρυζοκαλλιέργειες στη Βαλένθια. Τα θύματά τους, είναι συνήθως οι γαιοσκώληκες και τα σαλιγκάρια. Θα μου πείτε και τι με αυτό; πρέπει με κάτι να τραφεί και αυτό. Μεγάλο λάθος! Με το να τρέφεται με γαιοσκώληκες θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημα της Ισπανίας, διότι αυτοί θεωρούνται απαραίτητοι για την καλή φυσική κατάσταση του εδάφους. Ουσιαστικά, βοηθούν τη γη να αεριστεί και να γονιμοποιηθεί, διατηρούν τη δομή της και υποστηρίζουν την ανάπτυξη των φυτών.

Αν λοιπόν το σκουλήκι αυτό, μειώσει τον πληθυσμό τους, τότε θα είναι πιο δύσκολο το έδαφος να απορροφά νερό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, να καταστραφούν οι σοδειές και να μειωθεί η παραγωγή φυτών. Με τη σειρά του, το γεγονός αυτό, θα έχει αντίκτυπο και στην τροφική αλυσίδα, με πρώτο θύμα τους τα πουλιά και ούτω καθεξής.