Η ταυτότητα φυλακής του Tupac βρέθηκε σε δημοπρασία και έσπασε τα ρεκόρ πώλησης (pic)

Το αναμνηστικό αντικείμενο του ράπερ από το 1995.

Η ταυτότητα φυλακής του Tupac βρέθηκε σε δημοπρασία και έσπασε τα ρεκόρ πώλησης (pic)

Το Φεβρουάριο του 1995, ο αδικοχαμένος ράπερ βρέθηκε στη φυλακή όπου του εξέδωσαν μια ταυτότητα την οποία έπρεπε κάθε κρατούμενος να φοράει συνεχώς απάνω του.

Στην ταυτότητα αυτή αναγράφεται το χρώμα ματιών των κρατουμένων, η ημερομηνία γέννησης τους, το βάρος, το χρώμα το μαλλιών και το ύψος τους. Παράλληλα, υπάρχει και η φωτογραφία και η υπογραφή τους. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ο διάσημος ράπερ και από το θάνατό του και έπειτα, αυτή η ταυτότητα θεωρείται ένα συλλεκτικό και σπάνιο αντικείμενο.

Το αναμνηστικό κομμάτι, εκτέθηκε μετά από πολλά χρόνια σε δημοπρασία και το αντίκτυπο της πώλησης του ήταν αρκετό για να σπάσει τα ρεκόρ. Την δημοπρασία διοργάνωσε ο οίκος «Heritage Auctions» και η τιμή από την οποία ξεκίνησαν ήταν τα 2.000 δολάρια. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν περίπου στα 4.000-6.000 δολάρια.

Η κάρτα τελικά πωλήθηκε για 30.000 (!) δολάρια αφήνοντας τον κόσμο που παρευρισκόταν άναυδο. Αυτό το γεγονός, την καθιστά ως το ακριβότερο αναμνηστικό αντικείμενο του Shakur που δόθηκε ποτέ σε δημοπρασία.