Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των Αγγελόπουλων

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη της οικογένειας Αγγελόπουλων σημειώθηκε με τοποθετήσεις εκατέρωθεν του πατέρα Κωνσταντίνου και των υιών Παναγιώτη και Γιώργου. 

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των Αγγελόπουλων

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος καταφέρθηκε κατά των υιών του Γιώργου και Παναγιώτη με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» και αυτοί απάντησαν.

Τα νέα επεισόδια στα δικαστικά της οικογένειας Αγγελόπουλου

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου:

«Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας υποβολιμαίο, προφανέστατα κατευθυνόμενο (επιεικώς...), πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αφορά την αντιδικία με τα τέκνα μου αναφορικά με την πρωτοφανή ενέργειά τους να ζητήσουν τη θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση. Εκ πρώτης όψεως το δημοσίευμα ξενίζει ως ανεπίκαιρο, καθώς αφορά μια υπόθεση που τα παιδιά μου έχασαν στον πρώτο βαθμό και εκδικάστηκε η έφεση τους τον Απρίλιο 2019 και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Επικαλείται δε η εφημερίδα ως νέο στοιχείο μια προφανώς αβάσιμη μήνυση που τα παιδιά μου κατέθεσαν ήδη από τον Απρίλιο 2019 (μια μέρα πριν από τη δικάσιμο) κατά του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που είχε ορίσει το δικαστήριο για λόγους που ο καθένας, ακόμη και μη νομικός, μπορεί ευκόλως να αντιληφθεί. Το ανεπίκαιρο και περίεργο του δημοσιεύματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα παιδιά μου έχουν προσκομίσει αυτή τη μήνυση στο Εφετείο Αθηνών ήδη από τα μέσα Απριλίου 2019 όταν εκδικάσθηκε η έφεσή τους.

Η πραγματικότητα όμως και η αλήθεια είναι ότι το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στη συστηματική ασεβέστατη προσπάθεια των παιδιών μου να με εμφανίσουν ότι δήθεν πάσχω από άνοια και ταυτόχρονα το ίδιο δημοσίευμα αποτελεί προκλητική προσπάθεια άσκησης πίεσης στο Δικαστήριο και δημιουργίας αρνητικού κλίματος στην κοινή γνώμη εις βάρος μου με προφανείς στόχους και σκοπούς τη στιγμή που αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης. Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, η συντάκτρια του δημοσιεύματος δεν διστάζει να εκθέσει παρανόμως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της υγείας μου, όπως αυτά εκτίθενται στα απόρρητα έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, στα μάτια των δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών της έντυπης εφημερίδας αλλά και όλων των χρηστών του Διαδικτύου, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι να πράξω τα δέοντα.

Είναι δε φυσικό ότι η εν λόγω κυρία συντάκτρια και οι υποβολείς της επέλεξαν να μην αναφέρουν το παραμικρό για το γεγονός ότι (κατά την εκδίκαση της εφέσεως τον Απρίλιο 2019) επί μία ολόκληρη ώρα εξεταζόμουν και συζητούσα με το Δικαστήριο ενώ τα παιδιά μου περίμεναν έξω από το Δικαστικό γραφείο. Την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχαν ακολουθήσει τα παιδιά μου και εν αναμονή της πρωτοβάθμιας απόφασης.

Δυστυχώς τα παιδιά μου έχουν αποδυθεί σε έναν λυσσαλέο πόλεμο λάσπης μετερχόμενοι κάθε μέσου προκειμένου να με θέσουν στο περιθώριο για να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Για να πετύχουν αυτό τον σκοπό διαδίδουν και ισχυρίζονται πρωτοφανή ψεύδη και αναλήθειες. Παράλληλα αποσιωπούν ότι τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι συστηματικά και μεθοδικά με τα προβλήματα της εταιρείας "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε." είτε με διαρκείς συσκέψεις με συμβούλους είτε καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για τις στοιχειώδεις ανάγκες της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ όπως μισθοί κ.ά. Είναι εξοργιστικό ότι αποσιωπούν και αποκρύπτουν το ακόλουθο σημαντικό γεγονός: κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ στις 4.7.2019 καθίσαμε μαζί και συζητήσαμε επί τρίωρο στο ίδιο τραπέζι παρουσία των δικηγόρων μας καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Γεωργίου Σκινδήλια όλα τα θέματα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Αποσιωπούν επίσης ότι στη Γενική Συνέλευση μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ομοφώνως από όλους το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και στις συναντήσεις που ακολούθησαν αποφασίστηκε η λήψη δραστικών μέτρων, καθώς η εταιρεία στερείται από το 2012 παραγωγικής λειτουργίας.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο τα παιδιά μου να κάθονται και να συζητούν μαζί μου κατ’ επανάληψη επιχειρηματικά και άλλα οικονομικά θέματα παρουσία τόσων μαρτύρων, να επιμένουν να μου ζητούν να τους δώσω χρήματα και να τους παραχωρήσω μετοχές εταιρειών μου, και στη συνέχεια να μεθοδεύουν δημοσιεύματα που με παρουσιάζουν ως στερούμενο της χρήσης του λογικού μου και ως χρήζοντα δικαστικής συμπαράστασης. Ως πατέρας θλίβομαι αλλά δεν μπορώ και να μείνω άπραγος έναντι όσων μεθοδεύουν εις βάρος μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που αδιαφορεί για κραυγές και ψιθύρους που εσχάτως και πάλι».

Η απάντηση των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλων

«Σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε η παραπάνω εφημερίδα για τα τεκταινόμενα στους κόλπους της οικογένειάς μας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη κάθε ενδιαφερόμενου τις ελάχιστες κάτωθι παρατηρήσεις, θεωρώντας δεδομένη την υποχρέωση του τύπου να παρέχει στο αναγνωστικό κοινό ακριβή, πλήρη, και προπαντός αντικειμενική ενημέρωση, που πληροί τους όρους της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν αφήνει να πλανώνται εσφαλμένες εντυπώσεις:

1. Παρά το προφανές γεγονός ότι η παραπάνω εφημερίδα είχε (άγνωστο πως) πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία της κατά νόμο διαδικασίας για τη θέση του ασθενούς πατέρα μας σε δικαστική συμπαράσταση, προξενεί εντύπωση η παράλειψη να γίνει η παραμικρή μνεία στην από 7 Αυγούστου 2018 μήνυση που έχουν υποβάλει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πατέρα μας στην επί έτη μόνη θεράπουσα ψυχίατρο – νευρολόγο του.
Πρόκειται για τη διακεκριμένη και ανεπίληπτου ήθους επιστήμονα, η οποία εξέδωσε, κατόπιν αδείας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το από 11 Απριλίου 2018 Ιατρικό Πιστοποιητικό, στο οποίο και διατύπωνε το επιστημονικό πόρισμά της για την σοβαρή νοητική κατάσταση του πατέρα μας. Προφανή, λοιπόν, τα αίτια όσων μήνυσαν την επί έτη θεράπουσα ψυχίατρο – νευρολόγο του πατέρα μας, πολλούς μήνες πριν υποβάλουμε εμείς τη μήνυση, στην οποία αναφέρεται επιλεκτικά το δημοσίευμα της REALNEWS.

2. Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι η παράλειψη να αναφερθεί η από 25.4.2018 μήνυση την οποία υπέβαλαν σε βάρος μας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πατέρα μας για το ανύπαρκτο αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης μετοχών εταιρείας μας, τις οποίες ο ίδιος ο πατέρας μας μάς είχε μεταβιβάσει στο παρελθόν.

Πρόκειται για ψευδέστατη και συκοφαντική ενέργεια που υποβλήθηκε σε βάρος μας στις 26 Απριλίου 2018, ήτοι μία (1) μόλις ημέρα πριν από την πρώτη συζήτηση της επιβεβλημένης για την προστασία των συμφερόντων του πατέρα μας αίτησής μας για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση. Πρόδηλα κι εδώ τα κίνητρα και οι στόχοι των εμπνευστών της.

3. Τέλος, για να σχηματιστεί ακριβέστερη εικόνα της παράδοξης κατάστασης και των αλλεπάλληλων ενεργειών του περιβάλλοντος του ασθενούς πατέρα μας σε βάρος μας, με άλλα λόγια του “εμφυλίου” για τον οποίο κάνει λόγο το επίμαχο δημοσίευμα της REALNEWS, σημειώνουμε ότι η παραπάνω μήνυση δεν ήταν δυστυχώς η μόνη δικαστική ενέργεια σε βάρος μας που έχουμε κληθεί προς το παρόν να αντιμετωπίσουμε.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες έχει ήδη εκδοθεί σειρά αποφάσεων από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, το Πρωτοδικείο της Πόλης του Παναμά και το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και μας δικαιώνουν πανηγυρικά έναντι σειράς αθέμιτων ενεργειών για το σφετερισμό της περιουσίας μας που φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί στο όνομα του ασθενούς πατέρα μας, αλλά κατά τη στέρεη πεποίθησή μας προήλθαν από το (ανεξέλεγκτο, καθώς συνάγεται) περιβάλλον του.

Εκτιμούμε ότι η, έστω συνοπτική, αναφορά μας στα παραπάνω αληθή γεγονότα, κατατείνει ουσιωδώς στη σφαιρική ενημέρωση του κοινού και συμβάλλει στην αποφυγή τυχόν στρεβλών εντυπώσεων που επιχειρούνται ερήμην μας».