FaceApp: Προσοχή στη χρήση του!

Το FaceApp έχει ξετρελάνει τους απανταχού χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει τα social media με «φωτογραφίες» δικές τους ή διασήμων.

FaceApp: Προσοχή στη χρήση του!

Η νέα «μόδα» των social media ακούει στο όνομα FaceApp. Μέσα από αυτή την εφαρμογή οι χρήστες μπορούν να δουν πως θα είναι όταν γεράσουν ενώ μπορούν να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζονται. Συγκεκριμένα οι ειδικοί της ασφάλειας του διαδικτύου επισημαίνουν ότι οι όροι χρήσης της εφαρμογής περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα «γκρίζο» σημείο, το οποίο μοιάζει να της δίνει πρόσβαση σε πολλά περισσότερα δικαιώματα απ' όσα θα ήταν φυσιολογικό.

Για την ακρίβεια, όπως επισήμανε ο Τζέιμς Γουάτλι, ερευνητής στρατηγικής στην βρετανική εταιρεία Digitas, μελετώντας τους όρους χρήσης της εφαρμογής: «Επιτρέπετε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη άδεια χρήσης, προσαρμογής, δημοσίευσης, διανομής του περιεχομένου του χρήστη... σε όλες τις μορφές μέσων... όταν δημοσιεύετε ή μοιράζεστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».