Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας, Αντρέα Καμιλέρι

Ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι έφυγε από τη ζωή σήμερα (17/06) σε ηλικία 93 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας, Αντρέα Καμιλέρι

Όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο RAI, έφυγε από τη ζωή σήμερα (17/06) ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι.

Ο Καμιλέρι έχει γράψει περισσότερα από 100 βιβλία, με χαρακτηριστικότερα όλων, αυτά του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχουν εμπνεύσει την τηλεοπτική σειρά, που προβάλλει με επιτυχία η RAI και άλλα παγκόσμια δίκτυα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καμιλέρι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και καθηγητής, με τη συγγραφική του επιτυχία να έρχεται μετά τα 60.

Ο τρόπος ζωής των Σικελών και η κουζίνα τους αλλά και η διάλεκτός τους είναι παρόντα σε όλα τα βιβλία με ήρωα τον Μονταλμπάνο.

Η τηλεοπτική σειρά οδήγησε σε τουριστική αναγέννηση του νησιού και τόσο Ιταλοί όσο και ξένοι τουρίστες συρρέουν τακτικά στις μικρές και γραφικές πόλεις Ραγκούσα, Σίκλι και Μόντικα όπου ο Μονταλμπάνο υποτίθεται ότι διενεργούσε τις έρευνές του.

Ο Καμιλέρι, ο οποίος υπήρξε κάποτε στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ήταν δριμύς επικριτής τόσο του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές μεταφορές με ήρωα τον Μονταλμπάνο που προβλήθηκε στην Ιταλία τον Φεβρουάριο ο επιθεωρητής στέλνει το μήνυμά του υπέρ των μεταναστών πηδώντας στη θάλασσα για να ανασύρει τη σορό ενός μετανάστη.