Μαυρωτάς: «Mεγάλο στοίχημα οι εγκαταστάσεις και η αξιοποίησή τους»

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Μαυρωτάς: «Mεγάλο στοίχημα οι εγκαταστάσεις και η αξιοποίησή τους»

Ο νέος Γενικός Γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μετά την ανάληψη των καθηκόντών του, μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport fm και μεταξύ άλλων, είπε πως το μεγάλο στοίχημα γι' αυτόν, είναι οι εγκαταστάσεις και η αξιοποίηση τους, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο και την αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

-Γιατί πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε:
«Νομίζω ότι το έκανε εκτιμώντας ότι είμαι ένας άνθρωπος που ξέρει τον χώρο. Ίσως γιατί έχει μια παρουσία συνεπή με ορθολογικό χώρο, ίσως να εκτίμησε αυτό και να μου έκανε την πρόταση. Ο αθλητισμός είναι ένας μεγάλο σχολείο και σε μαθαίνει πολλά πράγματα που σε βοηθούν στη ζωή σου. Όλα αυτά όταν τα έχεις δημιουργείς μια προστατευτική ασπίδα».

-Για τις ομοσπονδίες και τις κομμένες επιχορηγήσεις:
«Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα. Οι εγκαταστάσεις και η λειτουργία των εγκαταστάσεων. Θα πρέπει να αναζητήσουμε συνέργειες με τον ιδιωτικό, τον δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη βάση. Να υπάρχουν χώροι και με δεδομένη την οικονομική στενότητα που να υπάρχουν οι βάσεις για την αξιοποίηση των χώρων».

-Για το παράδειγμα της ΑΕΚ να αξιοποιήσει το κλειστό στα Λιόσια...
«Γενικά ο αθλητισμός μπορεί να παίξει αναπτυξιακό ρόλο. Είμαστε μια χώρα προικισμένη με αθλητικά ορόσημα που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μαγνήτη. Στο κομμάτι των επενδύσεων μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο. Χρειάζεται ο κατάλληλος συντονισμός. Να δώσουμε δυνατότητα και τους ιδιώτες και στους αθλητές να τους χρησιμοποιούν. Εγώ θα ασχολούμαι περισσότερο με τον ερασιτεχνικό χώρο. Στην αρχή θα πρέπει να έχουμε μεγάλα αυτιά και μικρό στόμα. Να βάλουμε τον πήχη ψηλά, όχι τόσο που δεν θα μπορούμε να τον φτάσουμε».

Για το ΕΣΚΑΝ:
«Είναι ένα από τα αγαπημένα μου ζητήματα η αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ για να παίξει τον σημαντικό ρόλο που αρμόζει σε μια τέτοια χώρα»..

Να σημειώσουμε τέλος, πως ο παλαίμαχος πολίστας μίλησε και για τους λόγους που αποδέχτηκε την πρότασή του κυρίου Μητσοτάκη:«Αγαπώ τον αθλητισμό και με εξιτάρει ο χώρος. Γι’ αυτό και αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού και εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι με επέλεξε λόγω της σχέσης μου με τον αθλητισμό».