Καιρός: Ο Αντίνοος χτύπησε σε Κορινθία, Σποράδες - Eγκλωβίστηκαν οδηγοί (vid)

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων από σπίτια δέχθηκε η πυροσβεστική

Καιρός: Ο Αντίνοος χτύπησε σε Κορινθία, Σποράδες - Eγκλωβίστηκαν οδηγοί (vid)

Καιρός φθινοπωρινός και επέλαση του Αντίνοου συνεχίζεται. Τη νύχτα χτύπησε σε Κορινθία και Σποράδες. Στις δύο περιοχές άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Η Κορινθία μετατράπηκε σε μια μεγάλη λίμνη. Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων από σπίτια δέχθηκε η πυροσβεστική. Εννέα άτομα εγκλωβίστηκαν από τα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή των ειδικών μονάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

• 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές».

Δείτε βίντεο από τη Σκόπελο:

Αντίστοιχη εικόνα και στις Σποράδες. Η Σκόπελος και τα άλλα νησιά βρέθηκαν στο έλεος της θεομηνίας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.