Άνθρωποι του Θεάτρου και της Μουσικής τιμούν τις ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι

«23 Ioυλίου 2018»: Ημέρα πένθους για όλη την Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά, διοργανώνεται επετειακή βραδιά στη μνήμη των θυμάτων.

Άνθρωποι του Θεάτρου και της Μουσικής τιμούν τις ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι

Η 23η Ιουλίου του 2018 ήταν η μέρα που σημάδεψε τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων στο Μάτι, στο Ν.Βουτζά, στη Ραφήνα και συγκλόνισε την ανθρωπότητα.

Μια βραδιά για αυτούς που έφυγαν, αλλά και για αυτούς που έμειναν πίσω και ζουν μια καθημερινότητα που έχει αλλάξει ριζικά διοργανώνεται στις 22 Ιουλίου.

Οι μνήμες, η οργή, ο πόνος και η αναζήτηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Οι άνθρωποι έχουμε από τη φύση μας την τάση να ξεχνάμε κάτι που οι ίδιοι δεν ζήσαμε. Αυτό το «δεν ξεχνώ» ας ακουστεί από όλους μας εκείνο το βράδυ και ας δώσουμε τα χέρια σε μια αλυσίδα μνήμης, αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Ένα
κάλεσμα αγάπης, υποστήριξης και αισιοδοξίας. Ας είμαστε όλοι εκεί.

Την βραδιά ανοίγουν μιλώντας από καρδιάς οι δυο μεγάλες κυρίες του θεάτρου,
Χρυσούλα Διαβάτη και Λήδα Πρωτοψάλτη, ο κορυφαίος κριτικός του θεάτρου, φιλόλογος και μεταφραστής, Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο αγαπημένος τραγουδοποιός και κάτοικος της περιοχής, Βαγγέλης Γερμανός.

Ακολουθεί η παράσταση του θεατρικού έργου «Ένα χρόνο μετά…» των Κωνσταντίνου Ρόδη και Βούλας Σταμπέλου, ένα έργο-ντοκουμέντο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου.

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη και Σωτήρης Μήτσουλας.
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης. Φωτισμοί και ήχος: Κώστας Αγγέλου.

Παίζουν οι: Μιχάλης Μαρκάτης, Πελαγία Αγγελίδου, Κώστας Κλάδης, Ελένη Δαφνή, Νικόλας Γκιουλής, Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη.

Την βραδιά κλείνει ο Διονύσης Τσακνής με τα παιδιά της χορωδίας της Νέας Μάκρης του Γιάννη Χριστοφορίδη, δίνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

Η βραδιά μνήμης οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νεανική Σκηνή», υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας και την υποστήριξη των Συλλόγων του Ματιού και του Νέου Βουτζά.


Δευτέρα 22 Ιουλίου, 9:00 μ.μ, στα γήπεδα της Α΄ Εισόδου Νέου Βουτζά. Είσοδος ελεύθερη.


Χορηγοί της εκδήλωσης: ΑΜΚΕ «Αιγέας», Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ.
Βενιζέλος», Δήμος Ραφήνας, ΔΟΠΑΠ Ραφήνα-Πικέρμι ΑΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ.

Πηγή: HuffPost Greece