Η Γαλλία τιμά την Νάνα Μούσχουρη: Της απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας

Ο λόγος για το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής».

Η Γαλλία τιμά την Νάνα Μούσχουρη: Της απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας

Εχθές σε μια πανέμορφη τελετή, με πολύ συγκίνηση και δέος, δόθηκε στην μεγάλη καλλιτέχνιδα, Νάνα Μούσχουρη, η απόλυτη τιμή του Γαλλικού κράτους.

Συγκεκριμένα, παρασημοφορήθηκε από τον Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα, κύριο Christophe Chantepy, με το τίτλο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής». Αφορμή το χρόνιο έργο της κύριας Μούσχουρη και την προσφορά της στους δύο πολιτισμούς (Ελλάδα και Γαλλία) καθώς επίσης και ο ρόλος της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία τιμά αυτή την τόσο ταλαντούχα γυναίκα. Συνολικά της έχουν απονεμηθεί άλλες 3 τιμές, όπως οι: «Ιππότης των Γραμμάτων και Τεχνών» (Chevalier des Arts et de Lettres) το 1986, «Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» (Chevalier de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) το 1997 και του «Αξιωματούχος της Λεγεώνας της Τιμής» (Οfficier de l’ordre nationale de la Legion d’ honneur) το 2007.

Εμφανώς συγκινημένη η μοναδική τραγουδίστρια, έδωσε τον ευχαριστήριο λόγο της και στα ελληνικά και στα γαλλικά, ευχαρίστησε τη χώρα που της έδινε αυτή τη τιμή για όλα όσα της έχει προσφέρει από την μόνιμη εγκατάστασή της εκεί το 1961. Έπειτα, υποστηρίξε πως η Γαλλία είναι η δεύτερη πατρίδα της, τονίζοντας όμως, παράλληλα, πως η ταυτότητά της ήταν και θα παραμείνει ελληνική χωρίς να έχει κανένα σκοπό να την αλλάξει ποτέ.

Το παρών στην τελετή έδωσαν η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη σύζυγο του Αθηνά Κρητικού, η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Τίμης Χριστοδούλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, η Ηρώ Σαϊα, ο Γιώργος Περρής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και πολλοί ακόμα.