Ο Jay-Z «εξαπλώνεται» στην βιομηχανία κάνναβης

Ο δισεκατομμυριούχος ράπερ μπαίνει για ακόμα μια φορά στον χώρο τον επιχειρήσεων με στόχο αυτή τη φορά τη βιομηχανία κάνναβης.

Ο Jay-Z «εξαπλώνεται» στην βιομηχανία κάνναβης

Η βιομηχανία της κάνναβης ολοένα και αναπτύσσεται με 11 πλέον πολιτείες στην Αμερική να έχουν νομιμοποιήσει τη ναρκωτική ουσία για ψυχαγωγική χρήση.

Διάφοροι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να επενδύουν σε αυτό το χώρο και να δημιουργούν προϊόντα με βάση το φυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Whoopi Goldberg όπου το 2016 κυκλοφόρησε μια σειρά φαρμακευτικών προϊόντων με κεντρικό στοιχείο τη μαριχουάνα, με στόχο την αντιμετώπιση των έντονων μυικών πόνων κατά τη γυναικεία περίοδο.

Σε αυτό τον τομέα ανοίγεται και ο Jay-Z, ο πρώτος ράπερ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που γίνεται δισεκατομμυριούχος. Η τεράστια οικονομική του επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές επιχειρηματικές επενδύσεις στο χώρο της ένδυσης, του αλκόολ και στην Uber, ενά παράλληλα διευθύνει και τη δική του εταιρία ψυχαγωγίας «Roc Nation».

Η εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί ο Jay-Z ονομάζεται «Caliva». Πρόκειται για έναν ιδιωτικό οργανισμό που ιδρύθηκε στο Σαν Χοσέ το 2015 και έχει έδρα της, την Καλιφόρνια. Όπως ανακοίνωσε η «Caliva» ο ράπερ θα είναι επικεφαλής στρατηγικής.

Τι σημαίνει αυτό;

Ο ρόλος του θα είναι πρώτον να προάγει τις προσπάθειες που γίνονται για να διερευνηθεί η κατάρτιση στην εργασία για πρώην φυλακισμένους και δεύτερον να συμβάλλει στην καλλιέργεια της ποιότητας και της τιμιότητας στην ανάπτυξη της νόμιμης βιομηχανίας της μαριχουάνας.