Ποιοι είναι υποψήφιοι για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Ξεκίνησε η ονοματολογία για επιτελικές θέσεις στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τις παραιτήσεις των Μιχάλη Δρόσου, Μιχάλη Ψύλου.

Ποιοι είναι υποψήφιοι για  την ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Μετά την παραίτηση του Γιάννη Δρόσου από την ΕΡΤ και του Μιχάλη Ψύλου από το ΑΠΕ, ξεκίνησε η μεταγραφολογία για τους αντικαταστάτες του, με ονόματα γνωστά να βρίσκονται στην εκκίνηση.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΑΠΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ

Από το ΔΣ της ΕΡΤ αποχωρούν ο Χρήστος Λεοντής και ο Λευτέρης Αρβανίτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε πρόταση να αναβάλει καίριο πόστο στην κρατική τηλεόρασης ο Τζόνης Καλημέρης.

Για το ΑΠΕ ακούγονται τα ονόματα των Μπάμπη Παπαναγιώτου και του Δημήτρη Τσιόδρα, που δεν αποκλείεται να βρεθούν και στο ραδιομέγαρο, ενώ επιτελική θέση θα πάρει και ο Θόδωρος Φορτσάκης. Για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων έχει προταθεί ο Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ υπάρχει σοβαρή υποψηφιότητα και του Γιάννη Κουβαρά από το Action24.

O Mιχάλης Ψύλος πάντως παραμένει στο ΑΠΕ , όπως τόνισε και σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους

«Όπως ήδη γνωρίζετε, χθες το βράδυ υπέβαλα την παραίτησή μου ως Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ στον αρμόδιο υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα.

Ήμουν ηθικά υποχρεωμένος να το κάνω και φυσικά για να διευκολύνω το έργο του. Ο κ.Πέτσας μου ζήτησε να παραμείνω στη θέση μου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής του νέου Προέδρου & Γενικού Διευθυντή.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την κατάθεση ψυχής που όλοι κάνατε για να βελτιώσουμε το ΑΠΕ ΜΠΕ σε όλους τους τομείς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν πετύχαμε κάτι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δουλέψαμε ως ομάδα, συλλογικά, βάζοντας πάνω απ` όλα το συμφέρον του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας .

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν στα χρόνια αυτά πίκρανα η δυσαρέστησα κάποιους ή κάποιες ,αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το κίνητρό μου ήταν αποκλειστικά και μόνο το πάθος μου για την καλύτερη λειτουργία του Πρακτορείου.

Παραμένω στο ΑΠΕ ΜΠΕ ως απλός εργαζόμενος, όπως ήμουν τα προηγούμενα 30 χρόνια και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω να βοηθάω το Πρακτορείο από όποιο μετερίζι κληθώ να το κάνω από τη νέα διεύθυνση».

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου
Μιχάλης Ψύλος»