Βρετανία: Δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο από Ε.Ε. ζητάει ο Κόρμπιν

«Όποιος και να γίνει πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του στους ψηφοφόρους. Σε μια τέτοια περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ενωση», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Βρετανία: Δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο από Ε.Ε. ζητάει ο Κόρμπιν

Στην κρίση των ψηφοφόρων σε δεύτερο δημοψήφισμα οφείλει να θέσει το σχέδιό του για Brexit ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μήνυμά του μέσω e-mail στα μέλη των Εργατικών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμποδίσουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Η πρωτοβουλία του Κόρμπιν είναι σύμφωνη με τις εκκλήσεις πολλών μελών του κόμματος και μερίδας των βουλευτών του για δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θα έδινε λύση στο αδιέξοδο στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον τρόπο εξόδου από την Ε.Ε. Ο Κόρμπιν απέφυγε, όμως, να ταχθεί σαφώς υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σε κάθε περίπτωση. Αυτή είναι η πάγια θέση του φιλοευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που έχουν συσπειρώσει γύρω τους τη φιλοευρωπαϊκή μερίδα των ψηφοφόρων.

Η προοπτική του Brexit οδήγησε σε παραίτηση την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία απέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση του σχεδίου της από τη Βουλή. Ο επικρατέστερος για τη διαδοχή της Μέι, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, έχει δεσμευθεί ότι θα εξασφαλίσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση «με ή χωρίς συμφωνία».

«Όποιος και να γίνει πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του στους ψηφοφόρους. Σε μια τέτοια περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ενωση», ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο μήνυμά του. Πριν από τρία χρόνια, το 52% των Βρετανών είχε ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., έναντι 48% που είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Πηγή: topontiki.gr