Η στιγμή του σεισμού 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Βίντεο που καταγράφτηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση στις ΗΠΑ - Ζημιές και ελαφρείς τραυματισμοί

Η στιγμή του  σεισμού 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Πριν καλά – καλά προλάβουν να συνέλθουν στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μία νέα ισχυρή δόνηση «χτύπησε» ξανά την περιοχή.

Αυτή τη φορά ο νέος σεισμός που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας) ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών και ήταν κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Μάλιστα, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια μετά την δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, όπως ανέφερε η σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, Λούσι Τζόουνς.

Η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές σε κτήρια και πυρκαγιές, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ, Τζεντ Μακλάφλιν, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου πως υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας πως οι Αρχές δεν έχουν ακόμα στοιχεία για σοβαρά τραυματίες.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν. Καταγράφηκε ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Twitter το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε από την πλευρά της η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ, Πέγκι Μπρίντεν.

Δείτε βίντεο τη στιγμή του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ: