Captagon: Μισό δισ. δολάρια η αξία για το «χάπι των τζιχαντιστών» στον Πειραιά

Την αξία του μισού δισ. δολαρίων ξεπερνάει η ποσότητα των «χαπιών των τζιχαντιστών» που κατασχέθηκε στον Πειραιά.

Captagon: Μισό δισ. δολάρια η αξία για το «χάπι των τζιχαντιστών» στον Πειραιά

Η αξία των Captagon που κατασχέθηκαν στον Πειραιά ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια. OI αρχές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ποσότητα του «χαπιού των τζιχαντιστών» που εντοπίστηκε παγκοσμίως.

Ο ειδικός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στις 12 τα στελέχη των τριών συναρμόδιων υπηρεσιών, ΣΔΟΕ, Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα, ανέφερε πως πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά κι διεθνή επιτυχία.

CAPTAGON: Τι είναι το «χάπι των τζιχαντιστών» που βρέθηκε σε τεράστια ποσότητα στον Πειραιά

Η κατασχεμένη ποσότητα υπολογίζεται στους 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια ναρκωτικών χαπιών Captagon. Ο κ. Θωμαδάκης τόνισε πως πρόκειται για «κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 33 εκατομμύρια τεμάχια χάπια. Aν είχαν διατεθεί στους χρήστες, θα άγγιζαν το μισό δισεκατομμύριο δολάριο σε κέρδος». Επεσήμανε την σπουδαιότητα της άριστης συνεργασίας των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Μίλησε και για αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ και εκσυγχρονισμό τους με προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, ακόμη και drones.

CAPTAGON: Η μεγαλύτερη ποσότητα διεθνώς στον Πειραιά, 33 εκ. χάπια

Για το επιχειρησιακό κομμάτι της υπόθεσης κατάσχεσης «των χαπιών των τζιχαντιστών», μίλησε ο Λουκάς Δανάτασης, προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής. Ανέφερε ότι «υπήρξε μια πληροφορία από την Αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) για ύπαρξη εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Είχαν προέλθει από την Συρία και είχαν τελικό προορισμό την Κίνα».