Εκλογές 2019: Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις από το Υπουργείο Εσωτερικών (vid)

Βουλευτικές εκλογές 2019 και μάθε που ψηφίζεις μέσω της επικαιροποιημένης εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εκλογές 2019: Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις από το Υπουργείο Εσωτερικών (vid)

Βουλευτικές εκλογές 2019 και η εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» τέθηκε σε λειτουργία από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς επικαιροποιήθηκε στις 27 Ιουνίου και περιλαμβάνει όλες τις νέες μεταβολές.

Βουλευτικές εκλογές 2019 με ανοιχτά διόδια: Δείτε πότε είναι δωρεάν η διέλευση

Αφορά φυσικά τις Βουλευτικές εκλογές 2019 (Εθνικές εκλογές 2019) που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2019. Αρκετοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις Ευρωεκλογές. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί θα συμβεί αυτό.

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ψηφίζουμε σε διαφορετικά τμήματα από τις Ευρωεκλογές αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο ΕΣωτερικών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, οι αλλαγές γίνονται λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων. Των τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Δηλαδή, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.

Βουλευτικές εκλογές 2019: Πόσοι σταυροί μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Οι πληροφορίες

Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό. Επίσης, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο. Συγκεκριμένα, στον Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.