Τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους πτυχιούχους άνεργους

Μέχρι τις 23 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι πτυχιούχοι άνεργοι προκειμένου να συμμετάσχουν στα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία ξεκίνησαν την Πέμπτη 27/6.

Τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους πτυχιούχους άνεργους

Σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αντικείμενο των δύο δράσεων είναι α) η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, β) η παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η οποία θα αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση (400 ώρες) και πρακτική άσκηση (200 ώρες) σε επιχειρήσεις και γ) η πιστοποίηση στον κλάδο των ΤΠΕ - Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Απευθύνεται σε συνολικά 5.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός Πληροφορικής).

Η κατάρτιση θα γίνει σε ειδικότητες όπως τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών, προγραμματιστής βάσεων δεδομένων. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ανέρχεται συνολικά στα 2.800 ευρώ (2.000 ευρώ για τη θεωρητική κατάρτιση και 800 ευρώ για την πρακτική άσκηση). Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 23/8/2019 και ώρα 23.59 στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη άνοιξε και η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εργοδοτών στο πρόγραμμα Ενέργεια Δ - Επιδότηση θέσεων εργασίας του Εργου με κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica Retail». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι επιχειρήσεων του κλάδου λιανικού εμπορίου στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο έργο με κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica Retail», έχουν ωφεληθεί από δράσεις επαγγελματικής συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης του ίδιου έργου και θα υποδειχθούν με συστατικό σημείωμα από τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ.