Μόσχα: Πάνω από 100 πυραύλους εκτόξευσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία

Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πάνω από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας εκτόξευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους. 

Μόσχα: Πάνω από 100 πυραύλους εκτόξευσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία

Πάνω από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας εκτόξευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι «ένας σημαντικός αριθμός» απ' αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις.

«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.

Πηγή: naftemporiki.gr