Ποινές 9 ετών στους δύο οπαδούς του Ηρακλή για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ποινές 9 ετών στους δύο οπαδούς του Ηρακλή για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Απρίλιος του 2017. Ο 24χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου από την Κύπρο, έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ενώ έτρεχε να ξεφύγει από ομάδα κουκουλοφόρων.

«Από την επίθεση τραυματίσθηκε σοβαρά 24χρονος νεαρός, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει, διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε την 03-05-2017», ανέφερε ύστερα από λίγες ημέρες η ενημέρωσης της αστυνομίας.

Χθες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους δύο από τους πέντε κατηγορούμενους οπαδούς του Ηρακλή. Τους επέβαλε ποινή 9 ετών, 8 μηνών και 20 ημερών στον καθένα και μετά από έφεση που άσκησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και απαγόρευση συναναστροφής με μέλη της Αυτόνομης Θύρας 10).

Όλα έγιναν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ εκτός από τον 24χρονο Νάσο θύματα επίθεσης από τους ίδιους κουκουλοφόρους είχαν γίνει κι άλλοι οπαδοί του «Δικεφάλου».