ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα Νοσοκομεία - Πους εργαζόμενους αφορά

Συγκέντρωση των εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα Νοσοκομεία - Πους εργαζόμενους αφορά

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει για σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας στα νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας. Αφορά τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

«Γνωρίζουμε ότι είναι προεκλογική περίοδος αλλά όμως την ΟΜΗΡΙΑ και το εμπόριο ελπίδας για ψηφοθηρικούς λόγους δεν το ανεχόμαστε» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).

Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 11 και θα ολοκληρωθεί στις 16:00. Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Υγείας. Oπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι αν και καλύπτουν διάφορες ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία, οι συμβάσεις τους λήγουν ως το Φεβρουάριο του 2020 και μετά απολύονται. Ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Η σχετική ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, 11:00πμ. έως 16:00μμ των Εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις άλλες Δημόσιες Μονάδες Υγείας.
Οι Εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έως τον Φεβρουάριο 2020 τελειώνουν οι συμβάσεις και απολύονται. Κλείνουν πάνω από δύο έτη συνεχούς εργασίας και θα πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση για τη συνέχιση της εργασίας τους.
Γνωρίζουμε ότι είναι προεκλογική περίοδος αλλά όμως την ΟΜΗΡΙΑ και το εμπόριο ελπίδας για ψηφοθηρικούς λόγους δεν το ανεχόμαστε».