Η σειρά «Chernobyl» εκτινάσσει τον τουρισμό της Ουκρανίας

Η μίνι σειρά συνέβαλε ώστε η πόλη «Φάντασμα» να αποκτήσει ξανά ζωή.

 Η σειρά «Chernobyl» εκτινάσσει τον τουρισμό της Ουκρανίας

Η HBO κατάφερε να καθηλώσει όλον τον πλανήτη επί 8 σεζόν με την επική σειρά της «Game of Thrones». Αυτή τη φορά κάνει πάλι το ίδιο με την μίνι σειρά (5 επεισοδίων) «Chernobyl».

Η νέα τηλεοπτική επιτυχία αφηγείται με άκρως ρεαλιστικές και σκληρές εικόνες, μια από τις πιο φρικιαστικές καταστροφές που έχει ζήσει ο κόσμος, του πυρηνικού δυστυχήματος του 1986.

Ένας πόλεμος εναντίον της αλήθειας ξεδιπλώνεται στους δέκτες μας μη μπορώντας πια να αρνούμαστε την πραγματικότητα της φυσικής αλλά και ηθικής καταστροφής που προκλήθηκε πριν 33 χρόνια.

Το «Chernobyl» ενώ έχει δυσάρεστο περιεχόμενο έχει καταφέρει να κερδίσει τη λατρεία των τηλεθεατών ανά τον κόσμο και έρχεται πρώτο σε όλες τις μετρήσεις ξεπερνώντας ακόμα μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το «Game of Thrones», «Breaking Bad» κ.α.

Μέσω της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας έχουν σημειωθεί πολλά οφέλη στη χώρα του τραγικού δυστυχήματος. Η πόλη Πρυπιάτ της Ουκρανίας έχει γίνει τοπ προορισμός με τη δημοτικότητα της να αυξάνεται στο 40% των τουριστών.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμα ραδιενέργεια στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη, τα επίπεδα είναι υψηλά. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως για βραχυπρόθεσμους επισκέπτες τα επίπεδα αυτά είναι ασφαλή και οι ίδιοι δεν θα διατρέξουν κίνδυνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η «πόλη φάντασμα», η εγκατελελειμένη Πρυπιάτ, αποκτά δειλά ζωή από τους θαρραλέους που επιλέγουν να την επισκεφθούν.