Αλλάζει το «Πάτερ ημών» - Τι δήλωσε ο Πάπας

Η πρόταση που προκαλεί το πρόβλημα και πως πρόκειται να διαμορφωθεί

Αλλάζει το «Πάτερ ημών» - Τι δήλωσε ο Πάπας

Φαίνεται σχετικά περίεργο αλλά πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση που γίνεται εδώ και δύο χρόνια. Αφορά το «Πάτερ Ημών» και μια πρόταση που είναι πιθανό να αλλάξει.

Η Κυριακή προσευχή ή Υποδειγματική προσευχή, περισσότερο όμως γνωστή ως Πάτερ Ημών από τις εναρκτήριες λέξεις της, ονομάζεται η κυρίαρχη προσευχή των Χριστιανών.

Σε αυτή, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο υπάρχει μια πρόταση που κάποιοι θεωρούν ότι μέσω αυτής ο Θεός μπορεί να μας οδηγεί στον πειρασμό.

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και ο Πάπας Φραγκίσκος εντοπίζουν το πρόβλημα στο σημείο που στο «Lord's Prayer» -η αγγλική εκδοχή- αναφέρεται «and lead us not into temptation», δηλαδή «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν».

Ο Πάπας ζητά η φράση η πρόταση να γίνει «do not let us fall into temptation». Να γίνει δηλαδή «μην μας αφήνεις να πέσουμε στον πειρασμό». Έτσι θεωρεί ότι το μήνυμα της προσευχής γίνεται σαφές και δεν επιτρέπει παρερμηνείες.

«Εγώ είμαι αυτός που θα πέσω. Δεν είναι εκείνος που μπορεί να με σπρώξει στην αμαρτία, προκειμένου να δει πως έπεσα. Ένας Πατέρας δεν το κάνει αυτό. Ένας Πατέρας σε βοηθάει να σηκωθείς αμέσως. Ο Σατανάς σε οδηγεί στον πειρασμό. Αυτή είναι η δουλειά του», είπε ο Επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.