Ο Κ. Μπακογιάννης για την επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές στα Πετράλωνα

Με τη φράση «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στα Ανω Πετράλωνα, όταν αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν φραστικά και απαίτησαν να αποχωρήσει από το σημείο.

Ο Κ. Μπακογιάννης για την επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές στα Πετράλωνα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» και αποκάλυψε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν.

Όπως είπε, πρόθεσή τους ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα: «Τους εξήγησα ότι απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία».

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους παρόντες που τον υπερασπίστηκαν και ανέφερε ως παράδειγμα το περιστατικό όπου μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ».

Όπως σημείωσε, «εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, οι ίδιοι που βανδαλίζουν την Αθήνα, είναι οι ίδιοι που διακινούν ναρκωτικά και κάνουν το παραεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε, «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής».

Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε πως ο δήμαρχος δεν είναι σερίφης, ούτε υπουργός Δημόσιας Τάξης, όμως ο δήμος πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μια πόλη φωτεινή, καθαρή και τακτοποιημένη είναι φιλική στον πολίτη και εχθρική στην εγκληματικότητα.

Σημείωσε δε, ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Πρόσθεσε ακόμα πως είναι πλεονέκτημα ο δήμος να μπορεί να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr