Εκλογές 2019: Οι έδρες που παίρνει ο Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων (pic)

Ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης έχει σαφέστατο προβάδισμα ενόψει του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών, ωστόσο ο Δήμος Αθηναίων κατέρριψε ένα ρεκόρ, αφού στο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει εκπροσώπηση από 10 παρατάξεις. 

Εκλογές 2019: Οι έδρες που παίρνει ο Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων (pic)

Μεγάλο προβάδισμα ενόψει του Β' γύρου των Δημοτικών Εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (02/06) έχει ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης ο οποίος μέχρι στιγμής (99.05% ενσωμάτωση) βρίσκεται πρώτος στον Δήμο Αθηναίων με ποσοστό 42,66%. Οι έδρες που κερδίζει σύμφωνα με αυτό το ποσοστό ανέρχονται στις 21.

Πίσω του βρίσκεται η «Ανοιχτή Πόλη» του Θανάση Ηλιόπουλου, η οποία με ποσοστό 16,95% κερδίζει 8 έδρες.

Ακολουθούν: Η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων με 6 έδρες και η παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων με 5 έδρες.

Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.

Από την επαναληπτική αναμέτρηση θα εκλεγεί ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή. Στο δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν 10 παρατάξεις.

Δείτε πως διαμορφώνονται τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων: