Πόσους συμβούλους εξέλεξε ο Μώραλης στον Πειραιά (pics)

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη εκλέγει 22 δημοτικούς συμβούλους στον Πειραιά. 

Πόσους συμβούλους εξέλεξε ο Μώραλης στον Πειραιά (pics)

Μετά την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων και από τα 302 εκλογικά τμήματα του Πειραιά έγινε γνωστό το οριστικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Ο Συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη που ήταν ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης συγκέντρωσε 33.162 ψήφους ήτοι το 45.34% εκλέγοντας 22 δημοτικούς συμβούλους ενώ ο Νίκος Βλαχάκος 13.

Εκλογές 2019: Ολα τα αποτελέσματα (Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές)

Δεδομένου όμως ότι δεν συγκέντρωσε το 50%+1 των ψήφων θα αναμετρηθεί με τον δεύτερο των εκλογών Νίκο Βλαχάκο που συγκέντρωσε το 27.13% των ψήφων στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 2/6.

Εκλογές 2019: Τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Πειραιά (pic)

Από την επαναληπτική αναμέτρηση θα εκλεγεί ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή.

Εκλογές 2019 - Πειραιάς: Στο 45% ο Γιάννης Μώραλης

Όπως αναφέρει ο εκλογικός νόμος: Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονται από τους Υποψήφιους καθενός από τους Συνδυασμούς που έλαβαν έστω και μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοί που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του Δήμου.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα στον Πειραιά:

Δείτε και ποιους δημοτικούς συμβούλους είχε εκλέξει ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη στις εκλογές του 2014.