Σύλληψη στελέχους του Ρουβίκωνα στην επίθεση στη Βουλή, για την άδεια Κουφοντίνα (pics & vid)

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας έριξαν μπογιές στην Βουλή.

Σύλληψη στελέχους του Ρουβίκωνα στην επίθεση στη Βουλή, για την άδεια Κουφοντίνα (pics & vid)

Μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης αιφνιδιάζοντας τη φρουρά. Τα μέλη του Ρουβίκωνα ήρθαν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο και πέταξαν μπογιές κόκκινες και μαύρες, καθώς και δύο καπνογόνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στον προαύλιο χώρο κατέβηκε και ο πρόεδρος της Βουλής για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Μετά από λίγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικές όταν στρέφονται κατά της Βουλής» . Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση ομάδα περίπου 30 ατόμων εισχώρησε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου με δυο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος.

«Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Ανάληψη ευθύνης από Ρουβίκωνα

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο κοινοβούλιο ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και κρατούμενο για την δράση της οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνας.

Καταδικάζει το Μαξίμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε τι ανέφερε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star:

Πηγή: topontiki.gr