Παπαστράτειο: Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΑ, που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ "Πέτρος Καπαγέρωφ" στον Πειραιά. Πρόκειται φυσικά για το ιστορικό Παπαστράτειο.

Παπαστράτειο: Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ

Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα αποκτήσει σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 1.600 θέσεων!

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δήλωσή της σημειώνει: "Υλοποιούμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 30 αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Συνεχίζουμε με την ανακατασκευή του "Καπαγέρωφ" που θα χρηματοδοτηθεί 8,5 εκατ. € από πόρους της Περιφέρειας και θα εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της. Το Καπαγέρωφ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά και παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 1998".

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την πλευρά του δήλωσε: "Είναι σημαντικό ότι ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό γήπεδο που γνώρισε ημέρες μεγάλης δόξας θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των συλλόγων και στη νεολαία του Πειραιά. Ένα γήπεδο που παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες που υπήρχαν κατά καιρούς, παρέμενε εγκαταλελειμμένο εδώ και δύο δεκαετίες. Πλέον, μετά και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ».