120 δόσεις: Ανοικτή η διαδικτυακή πλατφόρμα, για τη ρύθμιση οφειλών στο taxis

Πλέον μπορούν όλοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, σε 120 δόσεις, μέσω της πλατφόρμας του taxis, η οποία είναι ανοικτή για τους χρήστες του διαδικτύου. 

120 δόσεις: Ανοικτή η διαδικτυακή πλατφόρμα, για τη ρύθμιση οφειλών στο taxis

Ανοικτή είναι πλέον η πλατφόρμα του taxis για την ρύθμιση των 120 δόσεων. Περίπου 3.9 εκατομμύρια φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία μέσα από το διαδίκτυο. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στον κόμβο με τους κωδικούς του taxis, επιλέγουν ρυθμίσεις οφειλών και θα εμφανίζεται η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στην οθόνη θα εμφανίζεται το ύψος της οφειλής και παράλληλα το αν υπάρχουν προσαυξήσεις σε αυτή.

Στην οθόνη θα εμφανίζεται επίσης το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Στη συνέχεια και εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων θα ξεκινάει από τις 18 και θα φτάνει μέχρι τις 120. Αυτό θα διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσες δόσεις χρειάζεται κάποιος για να ξεχρεώσει. Πιο συγκεκριμένα, θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019 και αφορά οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018.

Η νέα ρύθμιση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, επιτηδευματίες που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους, ανέργους, αγρότες ειδικού καθεστώτος και γενικώς όσους εξαιρούνται από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την οφειλή σας εδώ