Καλλιάνος για καιρό: Οι λασποβροχές, η Αττική και για ποιους συνιστά προσοχή (pic)

Κακοκαιρία, με λασποβροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και… υψηλές θερμοκρασίες, «βλέπει» για το Σαββατοκύριακο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

 Καλλιάνος για καιρό: Οι λασποβροχές, η Αττική και για ποιους συνιστά προσοχή (pic)

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα πλήξουν, τοπικά, και την Αττική, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι θερμοκρασίες, παρά την κακοκαιρία, θα είναι ευχάριστες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει ότι «μετά τις ευχάριστες και ανοιξιάτικες συνθήκες που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με κύρια χαρακτηριστικά την σκόνη από την Αφρική, τους ενισχυμένους νοτιάδες αλλά και τις βροχοπτώσεις».

Νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης και λασποβροχής

«Τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όσο και στο Αιγαίο, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις οι οποίες κατά βάση θα είναι ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας εντάσεως. Στη Δυτική κυρίως Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος για το νέο κύματα κακοκαιρίας.

Επιπλέον, όπως τονίζει, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η αφρικανική σκόνη «θα είναι εμφανής στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι και λασποβροχές».

Σκόνη και τοπικές βροχές στην Αττική

«Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν βροχές και στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή ή έως και μέτριας έντασης και προφανώς δεν θα προβληματίσουν. Την Κυριακή είναι μικρότερη η πιθανότητα να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά στην Αττική, ωστόσο η σκόνη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και σε αυξημένες συγκεντρώσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό» σημειώνει.

«Για το μόνο που χρειάζεται μια μικρή προσοχή, είναι για τις ευπαθείς ομάδες λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης από τη βόρεια Αφρική».