Serial killer στην Κύπρο: Παραιτείται και ο αρχηγός της Αστυνομίας

Μετά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Κύπρο, έρχεται και αυτή του αρχηγού της Αστυνομίας, λόγω της πολύκροτης υπόθεσης του κατά συρροήν δολοφόνου, «Ορέστη».

Serial killer στην Κύπρο: Παραιτείται και ο αρχηγός της Αστυνομίας

Σήμερα, Παρασκευή 3/5, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου υπό το βάρος της παραίτησης του πολιτικού προϊσταμένου του, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος αποχωρεί επικαλούμενος λόγους συνείδησης, για το στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία με τις δολοφονίες γυναικών από τον καθ’ ομολογία δράστη, τον 35χρονο Ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς.

Όπως γράφουν τα Κυπριακά ΜΜΕ η αποχώρηση του Ι. Νικολάου έβαλε περαιτέρω πίεση προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αφού ως πολιτικός προϊστάμενος σημείωσε πώς «ο υπουργός δεν αναμειγνύεται και ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στον χειρισμό και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών». Μια δήλωση με την οποία διαχωρίζει τις ευθύνες, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες του Αρχηγού, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.

Πηγή: topontiki.gr