Ώρες αγωνίας για την 8χρονη Αλεξία: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη της «αδέσποτης» σφαίρας

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη του τραυματισμού της οκτάχρονης στις Θεσπιες.

Ώρες αγωνίας για την 8χρονη Αλεξία: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη της «αδέσποτης» σφαίρας

Μάλιστα, σήμερα στη Θήβα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου. Το μόνο που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι η σφαίρα που βρέθηκε στο κεφφάλι της μικρής Αλεξίας δεν προέρχεται από καραμπίνα αλλά από πιστόλι ή περίστροφο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς κανείς από όσους οπλοφορούν στην περιοχή στην οποία συνέβη το τραγικό ατύχημα δεν έχει παρουσιαστεί στις αρχές προκειμένου να ελεγχθεί το όπλο του.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναμένεται να εξετάσουν όλους όσους κατέχουν όπλα, έτσι ώστε από τη βαλλιστική εξέταση να βρεθεί ο δράστης. Οι έρευνες, πάντως, έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε δύο χωριά από τα οποία ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί το μεσημέρι της Κυριακής και εστιάζονται σε μια ομάδα 10 ατόμων.

Η σφαίρα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό στις αρχές τι διαμετρήματος είναι. Παράλληλα, θα εξεταστεί και η τροχιά της σφαίρας, κάτι που μπορεί να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με την περιοχή από την οποία προήλθε.

Η Αλεξία δίνει μάχη για τη ζωή της

Πολύ κρίσιμα κρίνονται τα επόμενα 24ωρα για τη μικρή Ασπασία παρά την επιτυχή αφαίρεση της σφαίρας από το κεφάλι της.

Η 8χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

topontiki.gr