Αλ Μπαγκντάντι: «Οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα είναι εκδίκηση για τη Μπαγούζ» (vid)

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίστηκε για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια, από το 2014, σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, που προβλήθηκε σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Αλ Μπαγκντάντι: «Οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα είναι εκδίκηση για τη Μπαγούζ» (vid)

Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι γνωστή, ωστόσο ο αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η "μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει", αναφερόμενος στο τελευταίο προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, που έπεσε την 23η Μαρτίου του 2019.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους Al Furqan.

Σε αυτό το βίντεο, ένας άνδρας με μακριά γκρίζα γένια, με την εμφάνιση του Μπαγκντάντι, κάθεται σταυροπόδι στο πάτωμα και απευθύνει ένα μήνυμα διάρκειας 18 λεπτών. Συζητάει μαζί με άλλους μαχητές, τα πρόσωπα των οποίων δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία.

Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών μιλάει ήρεμα, αφήνοντας κενό λίγων δευτερολέπτων μεταξύ των φράσεών του.

Επιπλέον, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίζεται να εγκωμιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, με 250 νεκρούς, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ως εκδίκηση για την απώλεια της Μπαγούζ.

«Οι αδελφοί σας στη Σρι Λάνκα επούλωσαν (τα τραύματα) στις καρδιές των μονοθεϊστών (μελών του Ισλαμικού Κράτους) με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες τράνταξαν τα κρεβάτια των σταυροφόρων (Χριστιανών) το Πάσχα, ως εκδίκηση για τα αδέλφια σας στη Μπαγούζ» ακούγεται να λέει.

«Αυτό αποτελεί μέρος της εκδίκησης που περιμένει τους σταυροφόρους» προσθέτει.

Το τελευταίο μήνυμα του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη βρίσκεται στη συριακή έρημο.

Πηγή: topontiki.gr