Καιρός: Μπόρες ενόψει, που θα βρέξει την Ανάσταση

Σκόνη και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για το Μεγάλο Σάββατο η ΕΜΥ.

Καιρός: Μπόρες ενόψει, που θα βρέξει την Ανάσταση

Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: Στην Κρήτη και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι προβλέψεις Αρναούτογλου

Άστατο καιρό προβλέπει για το Μεγάλο Σάββατο, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, παραθέτοντας και τους σχετικούς χάρτες, αφού για σήμερα προβλέπει καλό καιρό, για αύριο, Μεγάλο Σάββατο προειδοποιεί για βροχές και μπόρες.

Όπως υποστηρίζει ο καιρός θα είναι άστατος και πρέπει να αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το μεσημέρι και μετά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Υποστηρίζει δε, ότι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης η πιθανότητα ο καιρός να είναι άστατος είναι μεγαλύτερη για την ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Όσο για το Πάσχα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ζεστό καιρό με μικρή πιθανότητα για μπόρες προς το μεσημέρι και μετά και μόνο στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Θράκης.

Από τους σχετικούς χάρτες πρόγνωσης καιρού που πόσταρε ο Σάκης Αρναούτογλου προκύπτει ότι από τις 17:00 έως τις 19:00 είναι πολύ πιθανό να βρέχει σε κάποιες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στο Βόλο και στην Αργολίδα.

Από τις 20:00 έως τις 22:00 του Μεγάλου Σαββάτου ο καιρός φαίνεται να μετακινείται... ανατολικά με τις πιθανότητες για βροχή να είναι αυξημένες για την κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητες βροχής υπάρχουν και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αλλά και στη Θεσσαλία.

Στην Ανάσταση πιο πιθανό είναι να βρέχει στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: topontiki