Πασχαλινή έξοδος: Έτσι θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη (pic)

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σταδιακά κορυφώνεται, με τους οδηγούς να «ζυγίζουν» τα έξοδα για τα διόδια αλλά και το κόστος των καυσίμων

Πασχαλινή έξοδος: Έτσι θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη  (pic)

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια πολύ σημαντική αύξηση στις τιμές τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου, η οποία αναμένεται να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενόψει Πάσχα.

Παρά ταύτα, υπάρχει ένας απλός τρόπος να αποφευχθούν η αισχροκέρδεια και τα πρατήρια καυσίμων που έχουν τιμές «φωτιά».

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει δημιουργήσει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, με την ονομασία Fuel Prices.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορεί ο κάθε χρήστης, μέσα από απλά βήματα, να βρει τα πρατήρια με το φτηνότερο καύσιμο στην περιοχή του.

Βήμα προς βήμα η αναζήτηση φτηνού καυσίμου στην εφαρμογή

Στην πρώτη ενότητα εμφανίζεται ένας χάρτης της Ελλάδας στον οποίο επιλέγουμε τον νομό, είτε πατώντας πάνω στον χάρτη, είτε από το μενού που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον χάρτη.

Στο παράδειγμά μας για το φετινό Πάσχα επιλέγουμε τον νομό Λαρίσης και πατάμε στην επιλογή «επόμενο».

Αμέσως μετά εμφανίζονται όλοι οι δήμοι της περιοχής και η εφαρμογή μας καλεί να επιλέξουμε σε ποιον δήμο -ή και σε ποιους δήμους- ενδιαφερόμαστε να αναζητήσουμε πρατήρια.

Επιλέγουμε, για το παράδειγμα, τον δήμο Λάρισας και πατάμε «επόμενο».

Σε εκείνο το σημείο εμφανίζονται τα δημοτικά διαμερίσματα, από τα οποία «τικάρουμε» όσα μας ενδιαφέρουν και πατάμε, ξανά, στην επιλογή «επόμενο».

Το επόμενο βήμα αφορά την επιλογή καυσίμου του οχήματος που θα χρησιμοποιήσουμε στην πασχαλινή μας έξοδο.

Παρατίθενται οι επιλογές για αμόλυβδη 95 και 100 οκτανίων, Super, Diesel Κίνησης, Diesel Θέρμανσης, Υγραερίου Κίνησης (Autogas) και Diesel Θέρμανσης (κατ' οίκον).

Προσοχή: Κάνουμε πρώτα «κλικ» στην επιλογή «Δεν είμαι ρομπότ», στη συνέχεια επιλέγουμε το καύσιμο του οχήματός μας και πατάμε «επόμενο».

Σε αυτή τη φάση η εφαρμογή Fuel Prices του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζει τη λίστα με τα πρατήρια της περιοχής μας, και το καύσιμο επιλογής μας, ξεκινώντας από (πάνω) όσα έχουν χαμηλότερη τιμή.

Πηγή: iefimerida