LIVE o Βαγγέλης Μαρινάκης - Τι είπε για Κόκκαλη και Θωμά Μητρόπουλο

Ακούστε LIVE τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, o οποίος είναι καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο στούντιο του Real FM 97,8.

LIVE o Βαγγέλης Μαρινάκης - Τι είπε για Κόκκαλη και Θωμά Μητρόπουλο

Ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να τοποθετηθεί εφ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στον Ολυμπιακό, στο ποδοσφαιρικό και μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, αλλά και τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Για να ακούσετε πατήστε ΕΔΩ

_________Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του_________

Για την αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη: "Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Είναι μαζί μας, γιατί μας το είχε ζητήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης ώστε να ασχολείται με κάτι στην καθημερινότητά του. Απέτυχε στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ερασιτέχνη, όπου άφησε 7 εκατομμύρια χρέη, τα οποία εμείς καλύψαμε. Εύχομαι υγεία και καλή πορεία.

Χωρίς να έχω καμία δουλειά με το Δημόσιο, από το 2010, βάζω χρήματα στον Ολυμπιακό. Στο ελληνικό Δημόσιο στο ΙΚΑ και στους φόρους, από τότε, έχουμε πληρώσει πάνω από 150 εκατομμύρια, χωρίς μία μέρα καθυστέρηση. Είμαστε μια εταιρεία πρότυπο. Με το καλημέρα, έβαλα 60 εκατομμύρια, έχοντας πολλούς απέναντί μου.

Η κατάσταση που συναντήσαμε στον Ολυμπιακό ήταν πολύ χειρότερη από την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής ή του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία έχουμε πληρώσει. Για κάποιους ανθρώπους, το χρήμα είναι βασιλιάς. Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων και πολιτικών συμφερόντων".

Για τα δύο τελευταία πρωταθλήματα: "Είχαμε μια κακή χρονιά το 2017-18. Αποφασίσαμε να στήσουμε την ομάδα από το μηδέν. Πετύχαμε μια ιστορική πρόκριση σε βάρος της Μίλαν και κατά γενική ομολογία παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι. Αλλά την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο κόσμος, που γέμιζε το Καραϊσκάκη και χειροκροτούσε την ομάδα. Το έχετε δει αυτό σε άλλη ομάδα; Αυτό με συγκίνησε περισσότερο και είναι χρέος μας να επιστρέψουμε στην κορυφή".

Για την κατάσταση στο μπάσκετ: "Το ξεκαθάρισα με την ανακοίνωση. Οι ιδιοκτήτες είναι οι αφοί Αγγελόπουλοι και θα παραμείνουν. Εχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια, έχουν φέρει δύο ευρωπαϊκά, έχουν πάρει πρωταθλήματα. Εγώ είμαι δίπλα τους και τους στηρίζω. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Εδώ είμαστε".

Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: "Από το 2010 έχουμε ξοδέψει πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ. Με αποδείξεις και εμβάσματα. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στην Ευρώπη που να συντηρεί τόσα τμήματα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις. Είναι θαύμα αυτό που έχει κάνει ο Ερασιτέχνης, το να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης σε βόλεϊ και πόλο".

Για το αν έχει πολιτικοποιήσει τον Ολυμπιακό: "Αν μια ομάδα είναι μακριά από την πολιτική αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Οταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, Κυβέρνηση είχαμε ΠΑΣΟΚ. Είχαμε μεγάλη αντιπαράθεση. Μετά επί Νέας Δημοκρατίας, πάλι είχαμε μεγάλη αντιπαράθεση, όπως και τώρα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Τότε, είχαμε μια άριστη σχέση με τον κ. Παππά και με τον κ. Τσίπρα. Ηθελαν λοιπόν την επιτυχία αυτού του διαγωνισμού. Οταν πλειοδοτήσαμε, λοιπόν, κι ενώ εκκρεμούσε το ΣτΕ, ο κ. Παππάς μετέφερε την την επιθυμία των 26,3 εκατομμυρίων που μας αναλογούσε. Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου πληρώσαμε το ποσό και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα τα οποία πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, ήταν πεντακάθαρα. Μας έχουν ελέγξει οι μεγαλύτερες οικονομικές εταιρίες των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Ευρώπης...

Και θα σας αποκαλύψω κάτι. Ο κ. Παππάς μου ζήτησε να δανείσω στον κ. Καλογρίτσα 20 εκατομμύρια για να δώσει κι εκείνος την πρώτη του δόση για ένα κανάλι το οποίο έστηναν μέσα στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να διαψεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει εκείνο τον διαγωνισμό. Τι έγινε ξαφνικά; Οταν το 2017 συζητούσαμε για ΔΟΛ, Βήμα και in.gr, δεν δέχθηκα να βάλω πρόσωπα της αρεσκείας τους σε διευθυντικές θέσεις. Δεν είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο. Είμαι εγώ. Δεν είμαι ούτε Σαββίδης, ούτε μπροστινός. Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά πρέπει επιτέλους ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια".

Για τις δικαστικές υποθέσεις: "Δεν υπάρχει ούτε ένας έλληνας πολίτης, που να μην έχει καταλάβει ότι είμαι στοχοποιημένος. Μέχρι στιγμής, όλα έχουν καταρρεύσει. Το φως πάντα νικά το σκοτάδι και τη μαύρη προπαγάνδα. Ο Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Εχουν τελειώσει δικαστήρια και έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν με απασχολούν καθόλου και δεν με αγγίζουν. Θα πρέπει να κοιτάξω τη δουλειά μου, το μέλλον και πώς θα προχωρήσω μπροστά. Εχω προσφύγει στο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά Κοντονή, Καμμένου, Τζανακόπουλου και Τσίπρα".

Για το αν φιλοδοξεί να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι, λόγω της ενασχόλησής του με τα ΜΜΕ: "Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά. Δεν μπήκα στα μέσα ενημέρωσης ούτε για να επηρεάσω, ούτε για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να παίρνω από τη Βουλή χαριστικές διατάξεις, ούτε για να κάνω προπαγάνδα. Ούτε παρεμβάσεις, ούτε υποδείξεις γίνονται από τα Μέσα μας".

Τι απαντά σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας: "Εχω δει πολιτικές αθλιότητες αλλά εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε περίπτωση. Η προσφορά μου μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έγινε σε Δημόσια θέα στη Νομαρχιακή Πειραιά, είναι 3 υπολογιστές και 2 air conditions. Αλλού είναι η διαπλοκή. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στη μνήμη του θα έκανα κι άλλα".

Τι έχει να παρουσιάσει ως Δημοτικός Σύμβουλος: "Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν ο βασικός μας στόχος. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η καμπάνια μας για τον τουρισμό. Μοιράστηκαν 2.000.000 έντυπα για την ιστορία, τα αξιοθέατά μας. Στο σάιτ Pireas Destination έχουν μπει 1.7 εκ. άνθρωποι, οι οποίοι ενημερώνονται. Από το 27%, η ανεργία έχει πέσει στο 18%. Προχωρά η ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο όπου δουλεύουν 1.700 άνθρωποι και μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα δουλεύουν 7.000 άνθρωποι. Προχωράει κι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο που θα αλλάξει τις δυνατότητες της περιοχής.