Επεισόδια στα Εξάρχεια: Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, επιθέσεις κατά ΜΑΤ

Επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων σημειώνονται εδώ και περίπου 40 λεπτά στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, επιθέσεις κατά ΜΑΤ

Ομάδα νεαρών που χρησιμοποιεί τον χώρο του Πολυτεχνείου ως ορμητήριο εκτοξεύει πέτρες ένα αντί των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ που είναι σταθμευμένες επί της Πατησίων.

Νωρίτερα μάλιστα οι νεαροί πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση χημικών.

Αυτήν την ώρα η ένταση συνεχίζεται, με τις δύο πλευρές να έχουν επιδοθεί στον γνωστό κλεφτοπόλεμο. Κλειστό είναι το ανοδικό ρεύμα της Πατησίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία των κατοίκων των Εξαρχείων κατά των περιστατικών βίας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας.

Η συγκέντρωση των κατοίκων, ωστόσο, διαλύθηκε καθώς οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες εναντίον τους.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Εξαρχείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των Εξαρχείων.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται με αφορμή τα περιστατικά βίας που, όπως λένε, έχουν σημειωθεί στη γειτονιά τους καθώς και κατά της εγκληματικότητας και κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

«Τα Εξάρχεια καταστρέφονται… Η πολιτεία τα έχει εγκαταλείψει. Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χειρότερη από ποτέ. Μια περιοχή όπως όλες της Αθήνας. Μια περιοχή που θα μπορούσε να ζει ειρηνικά, χωρίς βία εγκληματικότητα και ναρκωτικά. Συμμορίες και μαφίες κινούνται στην περιοχή οπλισμένες. Οι ληστείες και οι κλοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Εμπόριο ναρκωτικών διενεργείται έξω από παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Επιθέσεις σε γυναίκες, βιασμοί και απόπειρες συμβαίνουν όλο και πιο συχνά. Κατοικίες και αυτοκίνητα κινδυνεύουν. Υποδομές, πεζοδρόμια, πινακίδες, φανάρια, κάδοι, περιφράξεις, κολώνες, ζαρντινιέρες ισοπεδώνονται», καταγγέλλουν μεταξύ άλλον στο κάλεσμα τους για τη σημερινή κινητοποίηση οι φορείς της περιοχής που υπογράφουν ως «Κάτοικοι των Εξαρχείων».

Ανάμεσα σε αλλά, ζητούν καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς όπως τονίζουν, όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων.

Σήμερα, στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα, όπου και έγιναν 103 προσαγωγές αλλοδαπών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Ελληνοαυστραλέζα που είχαν πάρει από τους λιμενικούς.

Πηγή: iefimerida.gr