Με συνταγή απεργιακής μακαρονάδας και σύνθημα «Μην παραγγείλεις», απεργούν οι ντελιβεράδες (pic)

Με σύνθημα «Μην παραγγείλεις» και συνταγή «απεργιακής» μακαρονάδας, οι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη (11/4) την πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με συνταγή απεργιακής μακαρονάδας και σύνθημα «Μην παραγγείλεις», απεργούν οι ντελιβεράδες (pic)

Ντελίβερι, διανομείς και κούριερ καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει αύριο (11/4) φαγητό, καφέ και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Μάλιστα στην αφίσα που έχουν αναρτήσει προτείνουν και συνταγή για όλους, όσοι είχαν την πρόθεση να παραγγείλουν φαγητό.

«Η συνταγή της απεργιακής μακαρονάδας» ή cacio e pepe, που προτείνουν οι ντελιβεράδες έχει μόλις πέντε υλικά:

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε αυξημένη κινητοποίηση, τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η επιτροπή αγώνα Διανομέων σε ανάρτησή της στο facebook, αναγγέλλει και την πραγματοποίηση μοτοπορείας αύριο στη Θεσσαλονίκη.

«Για πρώτη φορά, όλοι οι διανομείς συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε σε κοινή μέρα δράσεων σε πολλές πόλεις της χώρας!

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία: Πέμπτη 11 Απρίλη, 10.30 το πρωί Εγνατία με Αγ.Σοφίας. Να μη λείψει κανείς συνάδελφος από αυτή τη σημαντική μέρα! Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!».

Πηγή: topontiki