Τorrents: Το Game of Thrones κρύβει κακόβουλα αρχεία

Από όλες τις σειρές που μπορεί να κατεβάσει κανείς πειρατικά, το Game of Thrones είναι εκείνο που φέρνει το περισσότερο malware στον υπολογιστή σας.

Τorrents: Το Game of Thrones κρύβει κακόβουλα αρχεία

Καθώς όλοι αναμένουν να ξεκινήσει η τελευταία σεζόν του Game of Thrones, μιας από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, στο Διαδίκτυο είναι τεράστιος ο αριθμός εκείνων που προσπαθούν να κατεβάσουν την εν λόγω σειρά πειρατικά. Εννοείται ότι η πρακτική αυτή ενέχει μια σειρά από κινδύνους, τους οποίους οφείλει να γνωρίζει όποιος την επιλέγει για να παρακολουθήσει με μη νόμιμο τρόπο την προσπάθεια διεκδίκησης του θρόνου στο Westeros.

H Kaspersky, η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού κατά των διαδικτυακών απειλών, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τα torrents από τα οποία επιλέγουν να κατεβάσουν οι χρήστες του Διαδικτύου τις υπόλοιπες εφτά σεζόν του Game of Thrones. Στην κατάταξη των σειρών με το μεγαλύτερο αριθμό malware στο Διαδίκτυο, το Game of Thrones κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση, κάτι που από πολλούς αναλυτές θεωρείται αναμενόμενο.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να προβάλλεται η τελευταία και πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της σειράς, η οποία θα δείχνει και την τελική έκβαση της ιστορίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις γίνει αυτή διαθέσιμη στα πειρατικά δίκτυα, ο αριθμός του malware που θα τη συνοδεύει αναμένεται να εκτοξευθεί. Εκτός από το Game of Thrones, η Kaspersky έχει εντοπίσει πολλούς κινδύνους τόσο στη σειρά Arrow όσο και στο Walking Dead, οι οποίες θεωρούνται αρκετά δημοφιλείς για το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα πέμπτο του malware που συνδέεται με το Game of Thrones βρίσκεται εγκατεστημένο σε ψεύτικα επεισόδια της σειράς, τα οποία συχνά-πυκνά κατεβάζουν από αμέλεια οι φίλοι της σειράς. Τα περισσότερα κακόβουλα αρχεία τα βρίσκει κανείς στο πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο της κάθε σεζόν του Game of Thrones, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές της Kaspersky.

Πηγή: pestaola.gr